Kerstoutfit

Home / Blog / Feestdagen / Kerstoutfit

Helemaal klaar voor het kerstdiner!

We kunnen er niet omheen, December is misschien wel onze lievelingsmaand! Het kerstdiner is hét moment om bij elkaar te zijn en bewust met elkaar uitgebreid aan tafel te zitten. Mooie gesprekken, herinneringen ophalen en veel genieten. Natuurlijk heeft iedereen zijn/haar best gedaan om er feestelijk uit te zien en staat te stralen in een prachtige kerstoutfit. Maar, hou doe je dit met een kleintje erbij? Een blog met tips voor het feestelijk aankleden van je zelf en het jongste gezinslid, maar met oog voor comfort en budget.
En natuurlijk houden we rekening met het comfort en prikkelreductie voor zowel je kind als jouzelf.

Wil je álle tips lezen voor een fijne decembermaand? Kijk dan snel op ons uitgebreide SINTERKERSTOUDENNIEUW blog

Voorbereiden

Zoals met veel dingen is het handig om je voor te bereiden wanneer je iets onderneemt met een baby of dreumes. Zorg dan ook dat je op tijd begint met het verzamelen van jullie kleding. Dan heb je tijd om alles nog te wassen en te strijken(?). Dat voorkomt stress op de dag van het festijn.

Ga nu alvast op zoek naar die leuke kersttrui, die mooie slofjes of een prachtig kledingstuk voor jezelf. Ga je naar de winkel? Dan heb je met te lang wachten de kans dat de maat die je zoekt niet meer aanwezig is wanneer je te laat gaat, en wanneer je online winkelt wil je niet te lang wachten tot richting kerst want dan is er kans dat het niet op tijd bezorgd kan worden. We proberen je niet op te haasten verder.
Je móet natuurlijk niet speciaal voor alleen de kerst kleding aanschaffen. Maar zorg dan wel dat de kleding die je op het oog hebt op tijd uit de roulatie wordt gehaald met dagelijkse kleding. Anders heb je kans dat het net in de wasmand ligt op de grote dag zelf.

De kleding voor je kleintje

Zo vertederend. Die kleine kinderen in mooie kleding, bij de boom met rode blosjes op de wangen van alle indrukken.
Er zijn enorm veel mogelijkheden in outfits voor de allerkleinsten. Maar wij hebben een aantal tips&tricks hieromtrent.

 

 • Zorg dat kleding comfortabel is! Een tule rok of een mini smoking ogen natuurlijk fantastisch….maar op een lange dag, met al zo veel prikkels, is het toch fijn wanneer je kleintje lekker in zijn/haar kleding zit en niet extra overprikkeld raakt door kleding die niet lekker zit.  Probeer dus goed te kijken of het lekker zacht is, of het niet te warm is, geen vervelende randjes heeft die langs nekjes, wangetjes en polsen kunnen gaan schuren, of het lekker zit wanneer je kleintje zich gaat bewegen en ze niet belemmerd daarin. Zitten er geen rare knoopjes of ingewikkelde constructies in wanneer er een luier moet worden verschoond?
  Er zijn tal van truitjes, rompers en boxpakjes met prints om in de kerstsfeer te komen. Toch zachtje kleding, maar wel helemaal in stijl.
 • Neem een reservesetje mee! Want kleine kinderen spugen/kwijlen wel eens, eten niet perse “netjes”, kruipen rond of hebben een explosieve luier. Dan is het fijn om back-up te hebben.
 • Wil je niet te veel geld uitgeven aan iets wat specifiek kerst uitstraalt en daarna niet meer te gebruiken is? Ga dan voor accessoires.  We horen je denken: bij een baby/dreumes?? Maar jazeker! Denk simpel, bijvoorbeeld:
  – Een haarbandje of speldje in het haar. Maar PAS OP: doe dit enkel onder volledig toezicht. Speldjes kunnen ook loskomen en voor verstikking zorgen, haarbandjes kunnen ook naar het gezicht zakken en daarbij de neus/mond bedekken waardoor kinderen in ademnood kunnen komen.
  -Kies voor een maillot/legging in de kleuren van het seizoen!  Of bijvoorbeeld een met glitters!
  -Ga voor een vestje of truitje in de kleuren groen of rood, die kunnen na de kerstdagen prima nog gedragen worden.
  – Of, nóg makkelijker: ga voor een rode en een groene sok. Helemaal kerst!
  -Je kunt ook nog kiezen voor een slabbetje met kerstprint of de seizoenskleuren
  -En heeft je kleintje een speen? Koop er dan een in het rood of groen. Dat maakt het direct een beetje feestlijk.
 • Wil je vooral werken met basics, aangevuld door meer kerstsferen? Ga dan voor zwarte basics zoals de maillot, een shirt etc. Deze kun je nadien ook altijd goed combineren

Zorg dat de camera klaarligt! Maak vooral ook samen een foto wanneer jullie allemaal net aangekleed zij, dan zitten alle haartjes nog netjes en zijn de neuzen nog schoon. Een "afterpicture" kan ook erg leuk zijn om naast het beginpunt te leggen.

Niet vergeten!!!!!

Jouw kleding

Zelf wil je uiteraard ook goed voor de dag komen!Ook jij moet de hele dag doorbrengen met je mooie setje. Daarom ook in dat kader een aantal tips om de Kerst niet door te brengen in ergernis.

 • Ga na of het kledingstuk wat je voor ogen hebt prettig is om tegenaan te liggen met je gezicht. Dat klinkt wat gek, maar je baby of dreumes brengt veel tijd voor op je. Het is natuurlijk niet fijn om dan met je tere wangetjes tegen iets irriterends aan te liggen. Is het bijvoorbeeld iets met glitters, palletten, knoopjes, een bijzondere stof (bijvorbeeld langharig) kan dit behoorlijk chagrijnig maken.
 • Pas op voor vlekken! Wil je deze helemaal niet op je outfit? Leg dan een hydrofiel over je schouder tegen kwijlen/spugen/snotneuzen of handjes gevuld met natte broodjes.
 • Neem eventueel een reservesetje mee! Maakt je baby jouw kleding dan vies? Trek je gewoon even snel iets anders aan!
 • Geef je borstvoeding? Zorg dan dat je controleer of dat kan in je kerstoutfit zonder helemaal bloot te moeten.
 • Comfort is ook belangrijk voor jou! Je móet natuurlijk niet in de blouse kunnen van een paar jaar geleden. Zitten bijvoorbeeld je mouwen te strak, kriebelt het kledingstuk ergens of maakt het veel “lawaai”? Kies dan, indien mogelijk, voor een andere outfit/
 • Ook jij kunt makkelijk een mooie outfit maken zonder meteen veel geld uit te geven. Denk aan een gekleurde haarband of speldjes voor de dames! Of een mooie stropdas die je vaker om kunt. Nu is een stropdas sowieso chique, en in de kerstkleuren maakt hij er een feestje van!
  Ga voor een legging/panty in de seizoenskleuren, doe je mooie sieraden om, doe je haar netjes en genieten!
 • Wél graag kleding kopen speciaal voor kerst? De meeste winkels hebben de wintercollectie ingericht op heet grote feest en de grote ketens hebben tegenwoordig steeds vaker zelfs “foute collecties”.

Of…. Pak het helemaal comfortabel aan en ga voor een casual kerst! Lekker je eigen kleding aan. Of ga voor een “foute kerst” met gekke truien, joggingsbroeken en grappige sokken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Miluška Flooren-van Eekelen

Miluška Flooren-van Eekelen

Miluška is de oprichtster van Liefdevolle verwachting en eigenaresse van Liefdevol Dragen.
Skip to content